Recepten

Voor de nodige vitamine K; snelle en simpele Spinazie recepten:

Spinazie omelet voor de lunch;

Recept voor 1 persoon
Tijd: 15 min.

Benodigdheden:

  • 3 eieren
  • 2 plakjes ham
  • 50 gr verse spinazie
  • 1 sjalotje of een halve ui
  • snufje zout en peper

Bereidingswijze:
Snijd de spinazie in stukjes, net zoals de ui en de ham. Doe de eieren, spinazie, ui en ham in een kom en meng alles goed door elkaar. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Giet een scheutje olie in een pan en wacht even totdat de olie warm is. Giet vervolgens het ei-mengsel in de pan.
Doe de deksel op de pan en laat het geheel op een zacht vuurtje gaar worden in ongeveer 8-10 minuten.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spinazie stamppot met gerookte kip voor het diner:

Recept voor 2 personen
Tijd: 30 min.

Benodigdheden:

  • 200 gr verse spinazie
  • 500 gr kruimige aardappels
  • 2 el creme fraiche
  • melk
  • 1 ui
  • 1-2 paprika(‘s)
  • 1 gerookte kipfilet
  • Parmezaanse kaas
  • snufje zout en peper

Bereidingswijze:
Schil de aardappels en snijd de aardappels in tweeën. Kook de aardappels circa 18-20 minuten totdat ze zacht zijn.
Ondertussen snipper je de ui en snijd je de paprika in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui met de paprika aan. Voeg na een minuut of 5 de spinazie toe en bak deze mee totdat de spinazie geslonken is. Zet daarna het vuur uit.
Giet het water van de aardappels af en voeg de crème fraiche en wat melk toe. Stamp de aardappels tot een smeuïge puree.
Meng het spinaziemengsel, de gerookte kip, een snufje zout en peper en wat geraspte Parmezaanse kaas door de puree. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Viscurry met spinazie voor het diner:

Recept voor 2 personen
Tijd: 30 min.

Benodigdheden:

  • 2 visfilets zoals tilapia
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el rode curry
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 gr spinazie
  • 150 gr kikkererwten uit blik
  • halve tl kerrie
  • snufje zout en peper
  • serveren met 150 gr rijst

Bereidingswijze:
Zet een pan water op en kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak. Spoel de kikkererwten schoon onder de kraan. Snijd de vis, ui en knoflook in stukjes. Breng de visstukjes op smaak met zout en peper. Giet een scheutje olie in een pan en bak de vis rondom bruin. Voeg daarna de ui, kerrie, knoflook en spinazie toe en bak dit een minuut of 4-5 mee. Daarna voeg je de kikkererwten, rode curry en kokosmelk toe en laat je dit nog circa 5 minuutjes zachtjes pruttelen. Serveer de viscurry met de rijst. 

Eet smakelijk!

________________________________________________________________________________

Raapstelen bevatten ook vitamine K

Oma’s recept:

Ingrediënten 4 personen
1,5 kg aardappelen
750 gr. raapstelen
±2 dl. Melk
zout, peper, nootmuskaat.

Voorbereiding
De aardappelen schillen, halveren en wassen.
Van de bosjes raapstelen de worteltjes afsnijden.
De raapstelen wassen, in stukjes snijden en in een vergiet laten uitlekken.

Bereidingswijze
In een pan een bodem water met zout aan de kook brengen.
De aardappelen hierin in 20 min. gaarkoken.
De aardappelen afgieten en droog stomen.
De aardappelen fijnstampen.
De melk aan de kook brengen.
Net zoveel melk aan de aardappelen toevoegen als nodig is om een stevige puree te krijgen.
De raapstelen erdoor roeren en op het vuur al roerende goed verwarmen.